حلیم بادمجان + فیلم
۳ سال پیش
آموزش درست کردن حلیم بادمجان
مواد لازم: برنج یک پیمانه
گوشت سردست یا گردن ۲۵۰ گرم
کشک ۲۵۰ گرم
پیاز سرخ شده به مقدار لازم
سیر رنده شده ۲ حبه
بادمجان سرخ شده ۱/۵ کیلو
نعناع داغ یک چهارم پیمانه
نمک، فلفل، ادویه جات و آب زعفران به میزان لازم
طرز تهیه: برنج را ۲ - ۳ ساعت قبل میگذاریم بپزد. برای هر ۱ پیمانه برنج ۷ پیمانه آب در نظر میگیریم. (بعضیها حلیم بادمجان را با عدس یا لوبیا سفید درست میکنند اما رنگ حلیم بادمجان با عدس تیره میشود و با لوبیا هم طعم چندان خوبی نخواهد داشت اما با برنج هم خوشمزه تر است هم رنگ خوبی دارد) برنج باید آنقدر بپزد تا آبش کشیده شده و غلیظ شود و برنج کاملاً له شود مثل شله زرد.
فوت و فن :یادتون باشه وقتی برنج را میگذاریم بپزد از وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد تا وقتی کامل پخته نشده هم نمیزنیم چون اگر در این موقع قاشق داخل ظرف کنیم و هم بزنیم برنج ته میگیرد و مجبوریم مدام هم بزنیم. گوشت را با پیاز و ادویه جات میگذاریم پخته شود زمانی که پخته شد آخر سر نمک اضافه میکنیم.
گوشت میتونه کمی چربی داشته باشد! بادمجان را پوست کنده ورقه و کمی سرخ میکنیم. نکته: چون بادمجان روغن زیادی به خود میگیرد برای سالمتر بودن غذا میتوانیم نیمی از بادمجانها را در روغن سرخ کرده و نیمی دیگر را مقدار کمی روغن بمالیم و در فر سرخ کنیم تا غذای سالمتری داشته باشیم. بعد از سرخ کردن با یک لیوان آب میگذاریم بپزد و سپس با گوشت کوب یا میکسر یا هر وسیله دیگهای له میکنیم تا حالت کشدار پیدا کنند نیاز نیست مواد شل شود فقط حالت کشدار پیدا کند کافیست.
گوشت پخته شده و بادمجان سرخ شده را به برنج اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم. مواد باید کمی سفت باشد. اگر برنج آب داشته باشد بعد از اضافه کردن مواد هر چقدر روی حرارت بماند آبش خشک نمیشود. در یک تابه روغن میریزیم و روی حرارت میگذاریم وقتی روغن گرم شد نصف پیاز سرخ شده را اضافه میکنیم بقیه آن را برای تزئین نگه میداریم. سیر رنده شده را اضافه میکنیم تفت میدهیم. نباید سیر بسوزد فقط نرم شود کافی است سپس به مواد اضافه میکنیم. کشک را که با مقداری آب مخلوط کرده و به مدت ۲۰ دقیقه جوشاندهایم اضافه میکنیم و حلیم را روی حرارت میگذاریم تا ۱۵ دقیقه بجوشد. حلیم باید زیاد روی حرارت بماند تا حلیم خوبی شود. روی حرارت خیلی ملایم میگذاریم اما بعد از اضافه کردن کشک نباید حلیم زیاد بجوشد چون ته میگیرد. در آخر: روی حلیم را با پیاز داغ و نعنا داغ، کشک، گردو و برشهای باریک بادمجان یا هر چیز دیگهای که دوست داشته باشیم تزئین میکنیم. کسانی که گوشت دوست ندارن مقدار گوشت و میتوان کم کرد یا کلاً حذف کرد. هر چه مقدار بادمجانها بیشتر باشد حلیم کشدار و خوشمزه تر میشود.
هنوز برای این پست نظری ثبت نشده است .