فواید سوپ جو
۳ سال پیش
فواید سوپ جو
از حدود ۵ هزار سال قبل از میلاد مسیح که انسان توانست ظرف سفالی بسازد و آن را روی آتش بگذارد، یکی از نخستین غذاها سوپ بود .کشف داستان مردی در عصر حجر که بدون دندان کاملا سالم مانده بود، محققان را به این نتیجه رساند که احتمالا مردمان عصر حجر نخستین کسانی بودند که سوپ را اختراع کردند. در واقع قدمت سوپ به قدمت پختوپز برمیگردد و شاید سوپ نخستین غذایی بود که توسط انسان تهیه شد. باستانشناسان با تحقیقات خود به این احتمال دست یافتند که قبل از ساخت ظرف سفالی، بشر از ۲ روش برای تهیه همین ماده غذایی آبکی استفاده میکرده است؛ یکی از این روشها پر کردن پوست حیوان با آب و بعد اضافه کردن محتویات دیگر است و دیگری ایجاد سوراخی در زمین و پر کردن آن با آب و مواد دیگر.
اما چطور است که غذایی که بخش عمده آن را مایعات تشکیل داده و البته در آن از مواد جامدی مثل سبزیها و انواع گوشت استفاده شده نقش مهمی در درمان بیماریها دارد. از قدیم مردم میدانستند سوپ نقش مهمی در حفظ قدرت بدنی دارد، شاهد آن هم پهلوانان قدیم یونان هستند که برای نیرو گرفتن، قبل از مسابقات یک دل سیر سوپ میخوردند. در بسیاری از درمانهای گیاهی هم از گیاهان درمانگر، سوپ تهیه و به بیمار داده میشد. طب امروز هم خاصیت شفابخش بودن این ماده غذایی را تایید کرده است.
در قرن نوزدهم، پزشکان سوپ را برای مبارزه با سرماخوردگی تجویز میکردند. در میان انواع سوپ، خواص درمانی «سوپ جوجه» قابل توجه است. جوجه مانند سایر خوراکیهای پروتئیندار، آمینواسید طبیعی به نام سیستئین دارد که با پخته شدن از گوشت مرغ خارج میشود. سیستئین قدرت شیمیایی خارقالعادهای دارد زیرا شبیه داروی استیل سیستئین عمل میکند که پزشکان آن را برای بیماران مبتلا به برونشیت و عفونتهای تنفسی تجویز میکنند. همچنین در سوپ جوجه ماده خوشبویی وجود دارد که باعث پاکیزگی راههای هوایی میشود.
- با مصرف سوپ، چربی کمتری بهصورت اشباع دریافت میکنید.
- سوپ برای بیمارانی که مشکل جویدن یا هضم دارند، بسیار مفید است.
- سوپ یک غذای فوقالعاده برای کاهشوزن در مدت زمان کوتاه است.
باید بدانید سوپهای سنگین، بهخصوص آنهایی که حاوی سبزی، پوره و تخممرغ هستند، میتوانند بهعنوان غذای اصلی تلقی شوند و بهترین راه برای دریافت سبزیها در رژیمغذایی است. درحال حاضر اغلب سوپها کم چرب تهیه میشوند و گزینه مناسبی برای افرادی است که میخواهند کنترل بیشتری بر محتوای تغذیهای خود و رژیم غذاییشان داشته باشند. سوپهای گیاهی نیز بهطور گستردهای در دسترس هستند و میتوانند برای آنهایی که نگران چربیهای اشباع شده هستند، مناسب باشند.
خواص جو:
– جو برای کم خونی مفید است.
– کسانی که دچار ورم لوزه یا آنژین شدهاند از جوشانده جو قرقره کنند سپس میل کنند (آب قرقره را بیرون بریزند).
– جو نرمی استخوان کودکان را از بین میبرد.
– برای درمان بواسیر و خونریزی آن از جوشانده جو روزی چند مرتبه میل کنید روش جوشانن آن همانند شماره ۲ میباشد، اگر ۶ ساعت بجوشد بهتر است.
– برای لاغرشدن شبها سوپ جو با آبلیمو میل شود.
– برای رفع منافذ باز پوست و زیباشدن آن آرد و را با آب خیار خمیر کرده به صورت ماسک روی صورت بگذارید.
– برای درمان دل درد بعد از غذا حدود نیم ساعت تا یک ساعت از جوشانده جو یک استکان میل شود.
– برای بحرانهای کبدی از جوشانده جو استفاده شود.
– برای درمان گرگرفتگی در دوران یائسگی از جوشانده جو استفاده شود طبق شماره ۲ عمل شود.
– برای درمان زخمهای بدخیم آرد جو را با زرده تخممرغ مخلوط کرده روی زخم بمالید.
– برای رفع ورم پستان آرد جو را با سرکه خمیر نموده با روغن کرچک خمیر کنید به صورت ضماد بگذارید این ضماد برای ورم چشم و زیر گلو نیز مفید میباشد.
– بهترین دارو برای درمان اسهال میباشد (جو را سه روز در آب خیس کرده سپس حرارت داده مایع را روزی سه استکان بنوشند).
– مداومت در خورن جو و نان آن باعث لاغری میشود.
– جهت درمان آب آوردن انساج از جوشانده جو استفاده شود.
– برای تنگی نفس از جوشانده جو (طبق شماره ۲) استفاده شود.
– برای رفع خارشهای جلدی پوست آرد جو را در سرکه پخته بر پوست بمالند.
– برای رفع لکههای قهوهای رنگ پوست یا کک مک جو را سوزانده، سوخته آن را با عسل مخلوط کرده به صورت ماسک روی پوست بگذارند.
– برای درمان اختلالات کلیه از جوشانده جو استفاده کنید.
هنوز برای این پست نظری ثبت نشده است .