معرفی شغل سبزی فروشی
۳ سال پیش
معرفی شغل سبزی فروشی | حاشیه سود سبزی فروشی چقدر است ؟
شغل سبزی فروش از این جهت اهمیت دارد که سرمایه بسیار کمی برای راه اندازی و شروع مورد نیاز دارد و پتانسیل درآمدی مناسب و بازگشت سرمایه آن فراوان است. از این جهت که شغل شبزی فروشی یکی از محصولات پر مصرف و مورد نیاز مکرر جامعه را ارائه می کند ، از ظرفیت بالایی […]
شغل سبزی فروش از این جهت اهمیت دارد که سرمایه بسیار کمی برای راه اندازی و شروع مورد نیاز دارد و پتانسیل درآمدی مناسب و بازگشت سرمایه آن فراوان است. از این جهت که شغل شبزی فروشی یکی از محصولات پر مصرف و مورد نیاز مکرر جامعه را ارائه می کند ، از ظرفیت بالایی برخوردار است. با این وجود هنگامیکه این شغل را به کسی ( خصوصاً نسل جوان) توصیه می کنیم ، بازخورد بسیار بدی می بینیم و موضع افراد نسبت به این کسب و کار موضع مناسبی نیست.در مجله معرفی مشاغل معلومات این بار به سراغ شغل سبزی فروشی رفته و قصد داریم جبه های مختلف این کسب و کار را واکاوی کنیم. پس با ما همراه باشید.
چرا برخی فکر می کنند شغل سبزی فروشی وجه ی اجتماعی ندارد ؟
جواب این سئوال به نوع نگاه ما بر می گرده که به صورت گزینشی به مشاغل نگاه می کنیم و مشاغل را بر اساس تصورات خود دسته بندی های غلط می کنیم. ذهن های آماده به کار ، موفقیت را از کوچکترین مراحل آن آغاز می کنند. مسأله زمانی جدی می شود که بدانید شرکت سامسونگ ، مسیر موفقیت خود را از فروش برخی مواد غذایی نظیر میوه و سبزی آغاز کردند و به اوج موفقیت رسیدند. افرادی که با نگاه گزینشی به مشاغل ، کسب و کاری را آغاز می کنند نه بر اساس اهداف و طرح کلی مسیر موفقیت ، به هر شغلی که ورود کنند ، چیزی برای بهانه جویی پیدا می کنند و تن به کار نمی دهند.شغل سبزی فروشی نیز مانند همه مشاغل دیگر شریف است قابل احترام و هیچ دلیلی وجود ندارد تا به دیده ننگ و عار به این شغل بنگریم.
افراد بسیار شریفی به این کسب و کار مشغول هستند و از سطح درآمدی بسیار مناسبی برخوردار هستند. از میان افرادی که به این کسب و کار مشغول بودند پس از بررسی و پرسش و پاسخ ، متوجه شدیم که این افراد هرگز به دیده حقارت به این شغل نگاه نمی کنند و اگر دیده می شود کسی پس از مدتی این کسب و کار را رها و نسبت به شغل دیگری اهتمام می ورزد ، عموماً به سبب طرح و چشم انداز کاری خود تصمیم به این تغییر شغل گرفته است نه چیز دیگری.
معرفی شغل سبزی فروشی
صاحبان این کسب و کار با با تهیه سبزی ها مورد نیاز و مصرف مردم اعم از ؛ سبزی خوراکی ، سبزی خورشتی ، سبزی کوکو ، سبزی آشی و سایر سبزیجات نظیر کلم بروکلی ، کلم ، گل کلم ، نعناع ، ریحان ، گشنیز ،تره فرنگی .. از مزارع کشت سبزی یا توزیع کنندگان عمده سبزی ، و ارائه آن در فروشگاه یا مغازه خود ، هزینه ای را به عنوان سود از مشتریان خود دریافت می کنند. در کنار فروش انواع سبزی خدماتی نظیر خُرد کردن سبزی ، بسته بندی و تمیز کردن سبزی نیز ارائه می شود که آن نیز می تواند سود آور باشد.
سرمایه راه اندازی شغل سبزی فروشی
همانگونه که در ابتدای این مقاله خدمت شما عرض نمودیم ، این کسب و کار به سرمایه آنچنانی نیازی ندارد و از این حیث جزء مشاغل بسیار پرصرفه است. تحت شرایطی می توان این کسب و کار را بدون سرمایه آنچنانی راه اندازی نمود که در ادامه بیان خواهیم نمود. بطور کلی سرمایه مورد نیاز این کسب و کار در دو حوزه قابل تامل است که در زیر به آن اشاره می کنیم:
الف : تجهیزات و امکانات :
وسایلی که در یک مغازه سبزی فروشی لازم است بسیار محدود و از قیمت پایینی برخوردار هستند.
۱ ) ترازو : برای این کسب و کار ترجیحاً از ترازو های الکترونیکی استفاده کنید تا سرعت پاسخگویی به مشتریان در مدت زمان بسیار مکی انجام شود. قیمت تخمینی براای تهیه ترازو مناسب این شغل حدود یک میلیون و پانصد هزار تومان می باشد.
۲ ) قفسه بندی مغازه : اگه هزینه سرمایه گذاری پایین برای شما مهم است می توانید می توان از قفسه های دست ساز استفاده کنید و هزینه راه اندازی شغل سبزی فروشی را پایین بیاورید. اما از آنجاییکه زیبایی و دکوراسیون در میزان فروش شما تاثیر مستقیمی دارد از قفسه های مخصوص سبزی استفاده کنید. با توجه به اینکه این کسب و کار به فضای نسبتاً کوچکی نیاز دارد با حدود ۳ میلیون تومان می توان قفسه های مورد نیاز این شغل را تهیه نمود .
۳ ) وان سبزی : برای شستشوی راحت تر سبزیجات به وان مخصوص شستشوی سبزی استفاده کنید که قیمت بالایی ندارند هر چنید می توان این وسیله مورد نیاز را بصورت دستساز تهیه کنید و هزینه های شروع کار را کاهش دهید .
۴ ) دستگاه سبزی خُرد کن : در صورتیکه در کنار فروش سبزی به خُرد کردن سبزی نیز فکر می کنید ، می توانید با تهیه این دستگاه از این فرصت نیز کسب درآمد کنید .
ب : سرمایه لازم برای خرید محصولات :
سرمایه خرید محصولات قابل عرضه این کسب و کار که انواع سبزیجات می باشد ، بسیار پایین است و حداکثر ، حدود ۱ میلیون تومان ( شایدم کمتر ) می باشد. نکته ای که در آغاز راه هرگز نباید نادیده بگیرید این است که کسب و کار خود را با عرضه مقدار پایینی سبزی شروع کنید و دلیل آن هم ، عمر پایین انواع سبزیجات است. عمر مفید سبزیجات در صورت رسیدگی کامل ، حدود ۱ روز تمام می باشد و در مناطق گرمسیری می تواند به نصف روز هم کاهش یابد. برای جلوگیری از فساد سبزیجات مغازه لازم است به اندازه تقاضای روزانه ، سبزی در قفسه ها چیده و عرضه شود تا از ضرر و زیان احتمالی جلوگیری کنید.
د : هزینه رهن و اجاره مغازه :
عمده سرمایه مورد نیاز راه اندازی شغل سبزی فروشی مربوط به هزینه های رهن و اجره مغازه است. با توجه به اینکه مغازه سبزی فروشی به مساحت بالایی نیاز ندارد هزینه یک مغازه ۱۵ الی ۲۰ متری چندان نمی تواند بالا باشد. اما به دلیل اینکه بهترین مکان برای راه اندازی این شغل مناطق پرتردد شهر مانند قلب بازار است ، رهن و اجاره مغازه در این محدوده های شهری کمی بالاست که لازم نیست نگران باشید. مکان مناسب فروش بالایی برای شما محقق می کند و از عواید بدس آمده از فروش بالا ، هزینه های جاری رهن و اجاره مغازه نیز جبران می شود.
حاشیه سود سبزی فروشی چقدر است ؟
یکی از سئوالا پرتکرار در زمینه شغل سبزی فروشی این است که حاشیه سود سبزی فروشی چقدر است ؟ در پاسخ باید بگوییم که این شغل از حاشیه سود بسیار مناسبی برخوردار است و می توان بر اساس شرایط مختلف و فصول سال بین ۵۰ الی ۸۰ درصد قیمت تمام شده هر کیلو سبزی دانست.
قیمت تمام شده سبزی در فصولی که برداشت سبزی بالاست ، برای فروشنده های سبزی پایین تر و در نتیجه حاشیه سود بالاتر است. در برخی ماه های سال خصوصاً ماه مبارک رمضان ، مصرف سبزی در میان خانوارها به بالاترین میزان خود می رسد و تقاضای بیشتر برای خرید سبزی ، حاشیه سود آن را نیز بالا می برد.
اکنون و در هنگام تدوین این مقاله قیمت هر کیلو سبزی خوراک حدود ۸ هزار تومان برآورد می گردد .در صورتیکه حاشیه سود آن را ۵۰ درصد در نظر بگیریم ، تنها با فروش ۱۰۰ کیلو سبزی خوردن ( حد متوسطی از فروش )، به حاشیه سود ۴۰۰ هزار تومان در روز دست می یابید . فروش سایر سبزی ها و خدماتی نظیر خُرد کردن آنها را اگر به میزان درآمد روزانه این کسب و کار بیفزاییم ، نتیجه باور نکردنی می شود.
البته میزان و حجم فروش روزانه به عامل مختلفی بستگی دارد و همه این احتمالات در صورتی محقق می شود که فروش اتفاق بیفتد. هستند مشاغلی که فروش روزانه آنها کمتر از ۲۰ کیلو برآورد می گردد.مطالعه مقاله « انواع مشتری و راههای فروش حرفه ای | چگونه مشتری وفادار داشته باشیم » بسیار توصیه می گردد.
فرصت های شغل سبزی فروشی
سرمایه اندک به همراه درآمد مناسب : این شغل همانگونه که پیشتر هم بیان نمودیم به سرمایه کمی نیاز دارد و در صورتیکه بخواهید می توانید با فروش به صورت دوره گردی بوسیله گاری ، هزینه های رهن و اجاره مغازه و همچنین قفسه بندی و وان شستشو را هم نادیده بگیرید . فروش سبزی بصورت محله به محله و درب منازل ، ایده بسیار خوبی برای کسانی است که حداقل های راه اندازی این کسب و کار را ندارند.
سود مناسب : این شغل از حاشیه سود بسیار خوب و مطمئنی برخوردار است.
عدم نیاز به طی دوره و مهارت خاص : به محض تصمیم برای راه اندازی شغل سبزی فروشی می توانید کار خود را آغاز کنید و نیاز به هیچ دانش و مهارت خاصی نیست. البته درصورتیکه مدتی را بصورت آزمایشی در مغازه سبزی فروشی کار خود را آغاز کنید ، زمینه و آمادگی برای شروع کار در شما بهتر فراهم می گردد.
عدم وجود رقابت در این شغل : در آغاز این مقاله عنوان کردیم برخی از افراد به این شغل توجه چندانی ندارند و علت آن را عدم داشتن وجه اجتماعی عنوان می کنند. این مسأله فارغ از تایید یا رد آن ، سبب شده بازاری بی رقیب برای شاغلان این شغل فراهم کند و سطح فروش مناسبی داشته باشند.
چالش های این کسب و کار
- عمر پایین انواع سبزی و فروش آن در فاصله زمانی کم ، یکی از چالش های جدی این شغل است. خرابی سبزی هایی که نتوانید در همان روز بفروشید یکی از چالش های اساسی شغل سبزی فروشی است.
- توجه اجتماعی نا مناسب به این شغل ، سبب می شود گاهی افراد شاغل در این کسب و کار با برخی مشکلات اجتماعی مواجه کند.( که البته کاملاً غلط و بی اساس می باشد).
- با توجه به این که سروکار صاحبان این کسب و کار با آب است خصوصاً در فصول سرد سال ، برخی بیماری ها در دراز مدت برای شاغلان به شغل سبزی فروشی قابل تصور بوده که استفاده از ابزار و وسایل ایمن مانند دستکش و چکمه می توان این چالش را دور زد .
مکان مناسب برای راه اندازی شغل سبزی فروشی
- این نکته را مد نظر داشته باشید که هر کسب و کاری مکان مناسب خود را طلب می کند .
- کمتر پیش می آید که کسی به قصد خرید سبزی خصوصاً سبزی خورد ، راهی بازار شود.به همین دلیل نیاز است این شغل را در مکان های پر تردد دایر کنید .
- دقت داشته باشید که بخشی از سود شما هزینه های اجاره ماهانه مغازه رو پرداخت می کنه نه خود شما.پس به فکر یک جای مناسب و شلوغ برای شغل سبزی فروشی باشید.
- از جمله مکان های پرتردد عبارتند از : قلب بازار و شلوغ ترین نقاط شهری ، مجاورت نانویی ها ، مناطق مسکونی .
راهکارهای فروش بیشتر برای شغل سبزی فروشی
- اطلاعات بفروشید : در صورتیکه خواص مصرف سبزی برای افراد محرز گردد ، سرانه مصرف و به تبع سرانه خرید سبزی آنان نیز بیشتر می شود. در صورتیکه تنها ۲۰ درصد به میزان خرید مشتریان خود اضافه کنید ، حاشیه سود ماهانه ان بسیار قابل توجه خواهد بود.
- به نور پردازی و چینش سبزیجات توجه کنید : هماره چینش مناسب محصولات یکی از اساسی ترین مولفه های فروش بیشتر در هر کسب و کاری است. بوی سبزیجات بسیار می تواند در جلب توجه مشتریان اثر مثبتی داشته باشد. نور را بر پیکره سبزی ها بتابانید تا درخشش ان هر مشتری را به خود جذب کنید.
- سبزی پاک کرده بفروشید : کمی وقت بگذارید و آشغال سبزی ها را پاک کنید و سبزی پاک شده به مشتری ارائه کنید تا اعتماد مشتریان خود را بر انگیزید.
- از حسن معاشرت برخوردار شوید : اخلاق خوب یکی از پایه های فروش بالاتر و بیشتر است . برای آشنایی با فنون ارتباطی مقاله « اصول ارتباط موثر و مهارت ارتباطی | چگونه اطرافیان را شیفته خود کنیم؟ » را حتماً مورد مطالعه قرار دهید.
- فروش آنلاین : با گسترش علم و فناوری در حوزه ارتباطات ، مرز بازارها به بازارهای سنتی محدود نشده و حضور پر رنگ در فضای سایبر و آنلاین می تواند بر میزان فروش شما بیفزاید.
امیدوارم از معرفی این شغل استفاده کافی رو ببرید و بتونید بهترین تصمیم را برای آینده شغلی خود بگیرید
هنوز برای این پست نظری ثبت نشده است .